Nestkast Koolmees

Een nestkast in de tuin geeft veel kijkplezier. Het creëert namelijk de mogelijkheid om de vogels van dichtbij te bekijken. Tevens biedt u ze een helpende hand, want steeds meer natuurlijke nestplaatsen verdwijnen.

Broedtijd:

De koolmees heeft een broedtijd van april tot en met juli. Ze broeden ongeveer twee weken en de derde week komen de jongen uit het ei.

Ophangen:

Ophangen kan met de bijgeleverde ophangmaterialen. De beste plek is bij beschutting tegen de wind of tegen een boom minimaal op 2 meter hoogte en niet hoger dan 3 meter. Nestkasten moeten met de opening uit de zon worden opgehangen richting het noorden of oosten. Bij meerdere nestkasten minimaal 3 meter uit elkaar.

Openmaken van de nestkast

Op de bovenkant zitten twee schroeven die u met de schroevendraaier kan losdraaien. Zo kunt u in de nestkast kijken en eventueel het oude nest er uithalen. Tijdens de broedperiode moet u het nest met rust laten. In het najaar kunt u de nestkast schoonmaken. Als er een nest in zit en die verder schoon is mag u deze laten zitten, de volgende bewoners bouwen er namelijk een nest bovenop. Bij ongedierte is het beter om de nestkast met heet water schoon te maken.

Aanvliegende vogels:

Welke vogels aanvliegen is afhankelijk van de diameter van de ingang. Deze nestkast heeft een diameter van 32mm voor de vogels: koolmees, kuifmees, boomklever, bonte vliegenvanger, zwarte mees. Het kan zijn dat deze nestkast toch andere bewoners krijgt, maar dat is de natuur.

Vogelhuisje Koolmees geïmpregneerd met tekst opdruk

  • Model: vogel_koolmees
  • Beschikbaarheid: 2
  • €14,95

  • Excl. BTW: €12,36

Tags: Vogelhuisje Koolmees geïmpregneerd bedrukt